HRVATSKA DEMOKRŠĆANSKA STARNKA (HDS) – SVE JAČA POLITIČKA SNAGA NA HRVATSKOM DESNOM CENTRU

U punoj dvorani Društvenog doma u Općini Križu dana 30.ožujka 2017. godine prof.dr.sc. Goran Dodig je održao političku tribinu o aktualnim političkim temama i društvenim kretanjima u Republici Hrvatskoj s posebnim osvrtom na globalne procese koji imaju izravni i neizravni učinak na društvena i socijalna kretanja u Hrvatskoj. U vrlo nadahnutom i emotivnom izlaganju prof.dr.sc. Goran Dodig je kao političar i psiholog do samih detalja raščlanio sve važnije globalne trendove i kretanja i kakav je njihov učinak na mladu hrvatsku demokraciju, bankarski sustav, kao i na sveukupnu hrvatsku društvenu zajednicu.

Ono što je posebno zanimljivo spomenuti za održanu tribinu da je u punoj dvorani Društvenog doma u Križu, gdje se je tražila stolica više, viđen značajan broj bivših istaknutih dužnosnika HSS-A, HSP-A HSPAS, HKDU-A, HRVATSKE ZORE i HRASTA. Uz to, na skupu je nazočio veliki broj još uvijek aktualnih općinskih, gradskih i županijskih vijećnika koji svoj politički angažman upravo vide u Hrvatskoj demokršćanskoj stranci koja postaje sve jača politička snaga na hrvatskom desnom političkom centru. Iz svega navedenog proizlazi da nakon rasipanja pravaštva, HSS-a i općenito hrvatske desnice da Hrvatska demokršćanska stranka zauzima sve važniju ulogu u velikom okrupnjavanju političke desnice u Hrvatskoj. Iz lokalnih političkih krugova se doznaje da sva ta politička kretanja i previranja na desnici dovode do toga da sve veći broj ljudi pristupa Hrvatskoj demokršćanskoj stranci kako bi u okviru HDS-a ostvarili svoje političke ciljeve i ambicije. U općini Križ HDS izlazi samostalno na lokalne izbore gdje je Sanju Jurić istaknuo kao kandidata za općinsku načelnicu. S obzirom na ugled i popularnost Sanje Jurić u lokalnoj sredini sasvim su realni izgledi da ista postane još jedna općinska načelnica u Hrvatskoj.

Sva ta politička preslagivanja na hrvatskoj desnici daje poseban optimizam, ali i priznanje prof.dr.sc. Goranu Dodigu, poznatom hrvatskom proljećaru da preuzme lidersku ulogu moderne hrvatske desnice koju na temelju svojeg političkog djelovanja i uloge u novijoj hrvatskoj povijesti neminovno zaslužuje. Ovakav politički uzlet HDS-a i sve veća popularnost predsjednika stranke prof.dr.sc. Gorana Dodiga najavljuje daljnje jačanje infrastrukture stranke i njezino intenzivno okrupnjavanje u idućim danima i tjednima koji slijede u gotovo svim dijelovima Hrvatske. Na kraju želimo istaknuti da nakon 25 godina hrvatske samostalnosti i demokracije, Hrvatska zaslužuje dobiti jednu modernu stranku desnog političkog centa temeljenu na modernim tradicijskim shvaćanjima i demokršćanskim vrijednostima.