Milanović je prožvakao Prgometa, s MOST-om ćemo preuzeti odgovornost (VIDEO)

Gorand Dodig (HDS) - Izvor slike: Martina Cvek

Nas zaista zanimaju reforme, za razliku od Milanovića koji se tome protivi, rekao je predsjednik Hrvatske demokršćanske stranke

Predsjednik Hrvatske demokršćanske stranke Goran Dodig izrazio je zadovoljstvo detaljima o kojima ga je Tomislav Karamarko, uz ostale partnere iz Domoljubne koalicije, jutros izvijestio, budući da je u svojim razgovorima zadržao ideje iz kampanje, a to su poziv na zajedništvo i pozitivna projekcija budućnosti za Hrvatsku. 

Izvor videa: 24sata.hr

"Osim činjenice da je Domoljubna koalicija dobila najviše glasova, moramo respektirati rezultate MOST-a i kod nas u koaliciji ni u jednom trenutku to nije bila sporna činjenica. Osobno poznajem jako puno ljudi iz MOST-a koji imaju značajne funkcije. Mi ih respektiramo najprije kao ljude, a potom i kao političku opciju", rekao je Dodig.

Smatra da bi najprirodnija situacija bila da iduću Vladu formira Domoljubna koalicija zajedno s MOST-om.

"Kako i na koji način, ovisit će o našim konceptualnim razgovorima, ali znam da nismo razgovarali o kadrovskim detaljima. Dakle, Hrvatskoj je potreban ozbiljan razgovor, MOST ima kvalitetne ljude i od gospodina Karamarka danas sam vidio kako je zaključio da žele ozbiljno razgovarati, i nije mu cilj rušenje MOST-a", izjavio je Dodig.

Prema njegovu mišljenju, evidentno je da gospodin Milanović ljude pokušava doživljavati kao žvakaću gumu.

"Po tom je modelu napravio i ovaj raskol s Dragom Prgometom i žao mi je što se to dogodilo. Nas zaista zanimaju reforme, za razliku od Milanovića koji se tome protivi. Zajedno s MOST-om moramo preuzeti odgovornost za budućnost Hrvatske", zaključio je Dodig.

Datum objave: 13.11.2015 | 12:48 Autor: Kornelija Arapinac/Josip Senjak

 

Izvor slike: Martina Cvek

Izvor videa: 24sata.hr

Direktno.hr